Sunday, November 21, 2010

Temuduga DH41 Pegawai Pengajian Tinggi (PPPT) - Pensyarah DH41

Salam,
ada sapa-sapa dapat surat untuk interview DH41? erti kata lain interview untuk jawatan DH41 iaitu jawatan pensyarah di politekinik atau kolej komuniti under Kementerian Pengajian Tinggi (MOHE).. TAHNIAH !!!
Saya rasa nak share la macam mana interview tu. saya dah interview pada bulan 10 lepas. Biasanya tempat temuduga memang di SPP, Putrajaya.Tak tau kat mana? SPP, Putrajaya terletak di Putrajaya ler :P. Bangunan SPP adalah bersebelahan dengan MAMPU. Sangat dekat dengan Masjid Putrajaya.
Okeh, bagi yang dpaat interview tu kena la bersedia dari segi mental dan fizikal .. hihi..
kena baca buku sikit la.. pengetahuan am dan juga berkaitan pengkhususan yang ditawarkan kepada kita. Study sikit ye..
Perkara penting yang perlu dititik beratkan ialah aspek Pakaian. Kena pakai pakaian formal ye. Sila pakai kasut bertutup. Penampilan adalah penting. Soalan dapat ke tak dapat jawab masa interview tu tolak tepi dulu... hihi
Nanti bila sampai SPP jangan terkejut kalau tengok ramai org pakai blazer and nametag... tu pon salah satu penampilan guru/pensyarah.So, kalau nak pakai....boleh juga...terpulang...mungkin ada markah di situ.
Datang awal mase interview sebab interview adalah mengikut 'first come,first serve'
dan ada banyak bilik temuduga..
Semua sijil yang dikehendaki mestilah lengkap.. original & photostat.. Jangan tertinggal..tak berbaloi nnt kena balik je...
PART DALAM BILIK TEMUDUGA DH41
Sebelum masuk tu...ketuk pintu and beri salam..
masuk dalam senyum dan jangan duduk selagi belom disuruh ye...
tenang....tunggu ape penemuduga akan tanya...
antara soalan semasa sesi temuduga saya adalah :-
1. Perkenalkan diri - cerita tentang latar belakang kerja & pengalaman kerja
2. Isu semasa - 1 Malaysia, Malaysia Merdeka
3. Ditanya tentang apa beza Poli & Kolej Komuniti?
4. Pastu Penemuduga suruh kita pilih nak ajar mana? Poli or KK? hihihi... so pilih la dan bg alasan..
5. Soalan berkaitan pengkhususan (Akaun) - kena mengajar sikit...
Itu sahaja... good luck pada yang bakal ditemuduga...
xoxo

Selendang Dubai & Tudung Syria Cotton [Advertisement]






Salam Semua..




Hari ni saya nak update yang Diraz Online Store ade stok baru untuk tudung syria cotton dan selendang dubai.




Harga yang ditawarkan dari RM10 - RM18 sahaja.




Kalau berminat boleh la jenguk Blogshop Diraz
xoxo




Wednesday, November 3, 2010

"1st GA dr NUSHA"

Jom join GA Nusha

Dateline : 8 Nov 2010

Kasut Tumit Tinggi 1st Giveaway

Jom join GA ni ramai-ramai

Nak join klik banner kat atas ye :)

Daia 1st GiveAway from Over the Sea


Kali ni nak test nasib join GA dari blog http://daiadellas.blogspot.com/

Untuk sertai GA ni ke jawab soalan di bawah :-

Mana destinasi honeymoon ujung tahun saya bersama hubby buat kali ke-4 thn nie??

Jawapan Saya :

GENTING HIGHLAND
KOTA KERIANGAN

Kenapa saya kata Genting Highland?
Sebab.. Genting Highland bukan sahaja theme park terbaik negara, malah cuaca di sana akan menambahkan lagi mood honeymoon untuk kalian berdua. Bukan saja dapat merehatkan minda, malah dapat memberi keseronokan kepada kalian :)

Tuesday, November 2, 2010

.."ARE U THAT LUCKY ONE..???GIVEWAY"

GA dianjurkan oleh http://amnybelle2606.blogspot.com

Kalau nak join klik kat banner gambar adik Fatihah yang cute tu ye :)

XOXO

1st Happy Anniversary "SWEET LIZAHANUM"

Giveaway dianjurkan oleh Liza.
Liza adalah seorang blogger. Her full name is Lizahanum. She loves to write anything bout herself dan her day-to-day activities. Suka membaca? Visit Liza's Blog at http://lizahanum.blogspot.com

Dan sekarang Liza anjurkan GA yang hadiah nya sangat mewah dan best.
GA ni dianjurkan sebagai tanda menghargai pengkritik,follower,rakan, dan blogger di luar sana. :)

kalau nak join klik pada banner kat atas tu ye.

Dateline : 5/11/2010

GA Kiszydolls



Giveaway ni dianjurkan oleh Kisz
Kisz ni menerima tempahan dan menjual plushies yang cute-cte. Boleh tempah untuk tepik nama kat plushies tu. plushies Kisz ni dinamakan Kiszydolls.
Kalau teringin nak beli kan untuk anak2 atau diri sendiri pergi la ke http://balqyys.blogspot.com
Dan, pada mereka yang nak dapat free dari Kisz, jom join GA beliau ---> KLIK SINI
Hadiahnya : 3 plushies (Miss potty)
Terdapat 3 kategori yang dipertandingkan :
Kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
Kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
Kategori3 = bekerja...
*Saya masuk untuk kategori ibu-ibu (untuk anak kecil saya)*


Syarat2 GA kiszydolls :
1.......jadi my follower
2.......leave ur name n blog kat komen post
3.......letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA ni kat blog anda
4......Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan

Dateline: 10 DISEMBER 2010

Lollicraft ::Name The Monster GiveAway

Jom join GA ni..

GA namakan "The Monster" hasil ciptaan cik adik manis ni

Nama yang dicadangkan ialah :-

"Muggle" dan "Miggle"

GIVEAWAY PINK RIBBON KEYCHAIN

GIVEAWAY PINK RIBBON KEYCHAIN
This giveaway organized by no-no-eumi
Would like to join? Click here
x0x0

Give Away Kecantikan #4 | Hadiah Tajaan

Salam Semua,

kali ni nak join lg GA Dni yang ke-4

So, sape2 nak join klik sini ye :)

Dateline : 7 Nov 2010

ibuayahdamia vacation with kids Giveaway

Giveaway dianjurkan oleh Ibuayahdamia

Kalau nak join klik pada banner di atas ye :)

Selamat mencuba. Hadiah yang best!! HAdiah dari tempat bercuti, tapi bukan di Malaysia..

Monday, November 1, 2010

Syilasyira 1st Giveaway

Syilasyira sedang mengadakan GA buat julung kalinya bermula 1/11-30/11/2010

Sape-sape yang join jom klik sini

It's our very first anniversary GA!!

Jom join GA ni..

Ia sempena anniversary pertama lulu&faiz pada 23/11/2010 ni.. Tahniah ye Lulu :)

Dateline : 23/11/2010

Giveaway - Lucky Draw

Jom join GA ni

klik sini unutk join

Give Away Nazz@Purple

Dateline : 12 Nov 2010

Jom join ramai2 giveaway ni.. dianjurkan oleh Nazz@purple


Mummy's Review - Giveaway #14 The Pat-a-cake-baby Wet Bag


This Giveaway organized by Mummy's Review and the present sponsored by Spinkie


Dateline : 12th Nov 2010


Three (3) lucky subscribers will win a The Pat-a-Cake Wet Bag (Large) worth USD25 each!


For me, I like Large Wet bag - Pink Damask

Cool isn't is? It cost u USD18 only :)

Mummy's Review - Giveaway #13 The Pat-a-cake Baby Blanket



CONTEST : Mummy's Review - Giveaway #13 The Pat-a-cake Baby Blanket

DATELINE : 7th Nov 2010

ORGANIZED BY : http://www.mummysreviews.com/

Would like to join? Just click here. And follow the instruction given by the organizer.

For BABYING IN STYLE kindly visit Spinkie

And for me, I like this ~ Baby Blanket in Blue Disco Dot & Plush Chocolate Minky ~

::Baby Blanket in Blue Disco Dot & Plush Chocolate Minky::
::Price is USD35::

Lucky Draw Anak Ayah

Hai semua.. Kali ni jom kita join Lucky Draw yang dianjurkan di Blog Adyshariz
Cara nak sertainya semua ABC :P
1st kena jd follower blog Adyshariz dan blog Shazreenshamid
2nd kena add banner di n3 dan sidebar serta jgn lupa linkkan ke blog penganjur yea
Last, tinggalkan jejak di n3 penganjur

Dateline : 12 Nov 2010

4th Anniversary Giveaway

MY BF JOURNEY

Happy 4th Anniversary to :-

Ayu & Pasangan

Semoga Ikatan Perkahwinan kalian akan berkekalan hendaknya, amin...
Semoga terus tabah melayari bahtera sebagai suami isteri..
Semoga kebahagian menjadi milik kalian berdua..

"Breastfeeding Ayu jayakan,
Untuk khasiat anak-anaknya,
Untuk ayu dan pasangan doa ku panjatkan,
Semoga perkahwinan anda berkekalan hendaknya"

Okay, pada anda semua yang berminat untuk sertai giveaway ni bolehlah klik sini
Dateline : 17/11/2010
Syarat penyertaan : Jd follower --> Buat entry pasal 4th Anniversary Giveaway ---> Letak banner dan link kan sekali ke blog Ayu ---> Tinggal komen di entry Ayu ---> DONE!!!
Hadiah : Sangat best!!! Koleksi buku ilmiah & dress :)

*Jom join ramai-ramai giveaway Ayu ni ye

*Thanks Ayu