Sunday, November 21, 2010

Temuduga DH41 Pegawai Pengajian Tinggi (PPPT) - Pensyarah DH41

Salam,
ada sapa-sapa dapat surat untuk interview DH41? erti kata lain interview untuk jawatan DH41 iaitu jawatan pensyarah di politekinik atau kolej komuniti under Kementerian Pengajian Tinggi (MOHE).. TAHNIAH !!!
Saya rasa nak share la macam mana interview tu. saya dah interview pada bulan 10 lepas. Biasanya tempat temuduga memang di SPP, Putrajaya.Tak tau kat mana? SPP, Putrajaya terletak di Putrajaya ler :P. Bangunan SPP adalah bersebelahan dengan MAMPU. Sangat dekat dengan Masjid Putrajaya.
Okeh, bagi yang dpaat interview tu kena la bersedia dari segi mental dan fizikal .. hihi..
kena baca buku sikit la.. pengetahuan am dan juga berkaitan pengkhususan yang ditawarkan kepada kita. Study sikit ye..
Perkara penting yang perlu dititik beratkan ialah aspek Pakaian. Kena pakai pakaian formal ye. Sila pakai kasut bertutup. Penampilan adalah penting. Soalan dapat ke tak dapat jawab masa interview tu tolak tepi dulu... hihi
Nanti bila sampai SPP jangan terkejut kalau tengok ramai org pakai blazer and nametag... tu pon salah satu penampilan guru/pensyarah.So, kalau nak pakai....boleh juga...terpulang...mungkin ada markah di situ.
Datang awal mase interview sebab interview adalah mengikut 'first come,first serve'
dan ada banyak bilik temuduga..
Semua sijil yang dikehendaki mestilah lengkap.. original & photostat.. Jangan tertinggal..tak berbaloi nnt kena balik je...
PART DALAM BILIK TEMUDUGA DH41
Sebelum masuk tu...ketuk pintu and beri salam..
masuk dalam senyum dan jangan duduk selagi belom disuruh ye...
tenang....tunggu ape penemuduga akan tanya...
antara soalan semasa sesi temuduga saya adalah :-
1. Perkenalkan diri - cerita tentang latar belakang kerja & pengalaman kerja
2. Isu semasa - 1 Malaysia, Malaysia Merdeka
3. Ditanya tentang apa beza Poli & Kolej Komuniti?
4. Pastu Penemuduga suruh kita pilih nak ajar mana? Poli or KK? hihihi... so pilih la dan bg alasan..
5. Soalan berkaitan pengkhususan (Akaun) - kena mengajar sikit...
Itu sahaja... good luck pada yang bakal ditemuduga...
xoxo

Selendang Dubai & Tudung Syria Cotton [Advertisement]






Salam Semua..




Hari ni saya nak update yang Diraz Online Store ade stok baru untuk tudung syria cotton dan selendang dubai.




Harga yang ditawarkan dari RM10 - RM18 sahaja.




Kalau berminat boleh la jenguk Blogshop Diraz
xoxo




Wednesday, November 3, 2010

"1st GA dr NUSHA"

Jom join GA Nusha

Dateline : 8 Nov 2010

Kasut Tumit Tinggi 1st Giveaway

Jom join GA ni ramai-ramai

Nak join klik banner kat atas ye :)

Daia 1st GiveAway from Over the Sea


Kali ni nak test nasib join GA dari blog http://daiadellas.blogspot.com/

Untuk sertai GA ni ke jawab soalan di bawah :-

Mana destinasi honeymoon ujung tahun saya bersama hubby buat kali ke-4 thn nie??

Jawapan Saya :

GENTING HIGHLAND
KOTA KERIANGAN

Kenapa saya kata Genting Highland?
Sebab.. Genting Highland bukan sahaja theme park terbaik negara, malah cuaca di sana akan menambahkan lagi mood honeymoon untuk kalian berdua. Bukan saja dapat merehatkan minda, malah dapat memberi keseronokan kepada kalian :)

Tuesday, November 2, 2010

.."ARE U THAT LUCKY ONE..???GIVEWAY"

GA dianjurkan oleh http://amnybelle2606.blogspot.com

Kalau nak join klik kat banner gambar adik Fatihah yang cute tu ye :)

XOXO

1st Happy Anniversary "SWEET LIZAHANUM"

Giveaway dianjurkan oleh Liza.
Liza adalah seorang blogger. Her full name is Lizahanum. She loves to write anything bout herself dan her day-to-day activities. Suka membaca? Visit Liza's Blog at http://lizahanum.blogspot.com

Dan sekarang Liza anjurkan GA yang hadiah nya sangat mewah dan best.
GA ni dianjurkan sebagai tanda menghargai pengkritik,follower,rakan, dan blogger di luar sana. :)

kalau nak join klik pada banner kat atas tu ye.

Dateline : 5/11/2010

GA Kiszydolls



Giveaway ni dianjurkan oleh Kisz
Kisz ni menerima tempahan dan menjual plushies yang cute-cte. Boleh tempah untuk tepik nama kat plushies tu. plushies Kisz ni dinamakan Kiszydolls.
Kalau teringin nak beli kan untuk anak2 atau diri sendiri pergi la ke http://balqyys.blogspot.com
Dan, pada mereka yang nak dapat free dari Kisz, jom join GA beliau ---> KLIK SINI
Hadiahnya : 3 plushies (Miss potty)
Terdapat 3 kategori yang dipertandingkan :
Kategori 1 = kategori untuk ibu2(untuk anak2 kcik mereka)
Kategori2 = kategori student(skul,kolej or u)
Kategori3 = bekerja...
*Saya masuk untuk kategori ibu-ibu (untuk anak kecil saya)*


Syarat2 GA kiszydolls :
1.......jadi my follower
2.......leave ur name n blog kat komen post
3.......letakkan 3 gambar kiszydolls kat ats ni di blog anda n terangkan tentang GA ni kat blog anda
4......Jangan lupe gtau anda sertai kategori yang mane satu di komen yang anda tinggalkan

Dateline: 10 DISEMBER 2010

Lollicraft ::Name The Monster GiveAway

Jom join GA ni..

GA namakan "The Monster" hasil ciptaan cik adik manis ni

Nama yang dicadangkan ialah :-

"Muggle" dan "Miggle"

GIVEAWAY PINK RIBBON KEYCHAIN

GIVEAWAY PINK RIBBON KEYCHAIN
This giveaway organized by no-no-eumi
Would like to join? Click here
x0x0

Give Away Kecantikan #4 | Hadiah Tajaan

Salam Semua,

kali ni nak join lg GA Dni yang ke-4

So, sape2 nak join klik sini ye :)

Dateline : 7 Nov 2010

ibuayahdamia vacation with kids Giveaway

Giveaway dianjurkan oleh Ibuayahdamia

Kalau nak join klik pada banner di atas ye :)

Selamat mencuba. Hadiah yang best!! HAdiah dari tempat bercuti, tapi bukan di Malaysia..

Monday, November 1, 2010

Syilasyira 1st Giveaway

Syilasyira sedang mengadakan GA buat julung kalinya bermula 1/11-30/11/2010

Sape-sape yang join jom klik sini

It's our very first anniversary GA!!

Jom join GA ni..

Ia sempena anniversary pertama lulu&faiz pada 23/11/2010 ni.. Tahniah ye Lulu :)

Dateline : 23/11/2010

Giveaway - Lucky Draw

Jom join GA ni

klik sini unutk join

Give Away Nazz@Purple

Dateline : 12 Nov 2010

Jom join ramai2 giveaway ni.. dianjurkan oleh Nazz@purple


Mummy's Review - Giveaway #14 The Pat-a-cake-baby Wet Bag


This Giveaway organized by Mummy's Review and the present sponsored by Spinkie


Dateline : 12th Nov 2010


Three (3) lucky subscribers will win a The Pat-a-Cake Wet Bag (Large) worth USD25 each!


For me, I like Large Wet bag - Pink Damask

Cool isn't is? It cost u USD18 only :)

Mummy's Review - Giveaway #13 The Pat-a-cake Baby Blanket



CONTEST : Mummy's Review - Giveaway #13 The Pat-a-cake Baby Blanket

DATELINE : 7th Nov 2010

ORGANIZED BY : http://www.mummysreviews.com/

Would like to join? Just click here. And follow the instruction given by the organizer.

For BABYING IN STYLE kindly visit Spinkie

And for me, I like this ~ Baby Blanket in Blue Disco Dot & Plush Chocolate Minky ~

::Baby Blanket in Blue Disco Dot & Plush Chocolate Minky::
::Price is USD35::

Lucky Draw Anak Ayah

Hai semua.. Kali ni jom kita join Lucky Draw yang dianjurkan di Blog Adyshariz
Cara nak sertainya semua ABC :P
1st kena jd follower blog Adyshariz dan blog Shazreenshamid
2nd kena add banner di n3 dan sidebar serta jgn lupa linkkan ke blog penganjur yea
Last, tinggalkan jejak di n3 penganjur

Dateline : 12 Nov 2010

4th Anniversary Giveaway

MY BF JOURNEY

Happy 4th Anniversary to :-

Ayu & Pasangan

Semoga Ikatan Perkahwinan kalian akan berkekalan hendaknya, amin...
Semoga terus tabah melayari bahtera sebagai suami isteri..
Semoga kebahagian menjadi milik kalian berdua..

"Breastfeeding Ayu jayakan,
Untuk khasiat anak-anaknya,
Untuk ayu dan pasangan doa ku panjatkan,
Semoga perkahwinan anda berkekalan hendaknya"

Okay, pada anda semua yang berminat untuk sertai giveaway ni bolehlah klik sini
Dateline : 17/11/2010
Syarat penyertaan : Jd follower --> Buat entry pasal 4th Anniversary Giveaway ---> Letak banner dan link kan sekali ke blog Ayu ---> Tinggal komen di entry Ayu ---> DONE!!!
Hadiah : Sangat best!!! Koleksi buku ilmiah & dress :)

*Jom join ramai-ramai giveaway Ayu ni ye

*Thanks Ayu

Saturday, October 30, 2010

Hadiah Percuma ~ Bantal Panas/Tunku Moden

Jom join GA. Hadiah Best!! Set Tungku Moden :) Kalau nak join klik banner kat bawah tu



GA dianjurkan blogshop Bantal Panas dan Tunku Moden


Tunku Moden ni bagus unutk kesihatan tau :)




FAFAFO 1st giveaway




FAFAFO - Fahrool Farha Forever *wink*




Kali ni saya nak join GA yang FAFAFO anjurkan.. GA ni dianjurkan sempena nak memperkenalkan blogshop FAFAFO. jom la join ramai-ramai.. mudah je..




Jadi follower-->Add blog list-->buat entry--->tinggalkan link--->DONE!!!




MUDAH KAN!!! JOM LA JOIN..sempat lagi ni.. tarikh tutup 5/11/2010




Nak tau ape tu FAFAFO? ha klik sini
FAFAFO menyediakan perkhidmatan GRAFIK.. perkhidmatan GRAFIK ye!! Grafik :) contohnya :

Namecard
Banner
Calender
L
ogo
Bunting
Kad Kahwin

FAFAFO juga menjual felt craft spt keychain, casing, brooch,scarf.. :) bestkan.. cantik2 tau...cute sangat



So, kalau berminat nak tempah bolehlah pergi ke FAFAFO ye :)

Jom shopping @ Tomeykids.com! GIVEAWAY




Jom sertai GA dari tomeykids.com



Tarikh tutup 31/10/2010





Cara nak sertai mudah je..kalau nak join jom klik sini





So, untuk sertai kena tepek gambar baby kat sini, nama baby, dan nama ibu







Nama : Airil Fahmi
Umur : 1 tahun 2 bulan
Nama Ibu : Normajidah

Giveaway Kecantikan | Hadiah Tajaan



GIVEAWAY KECANTIKAN HADIAH TAJAAN




giveaway dianjurkan oleh ardinihumaira.com dan suffahbeautyshop


jom pakat join ramai-ramai..


tarikh tutup hari ni 31/10/2010 jam 11mlm.
(last minit punya penyertaan :P)


Friday, October 29, 2010

CONTEST : Gaya Si Comel Berhari Raya

CONTEST GAYA SI COMEL BERHARI RAYA

Jom join contest ni ramai-ramai..Hadiah yang ditawarkan untuk contest ni sangatlah best !!! Special thanks to penganjur BabyIbu dan Azzamoro dan tak lupa juga semua penaja yang baik hati :)
Dateline dilanjutkan ke 8/11/2010 atas sokongan menggalakkan *wink*

Ini merupakan contest pertama yang saya sertai.. contest ni mudah saje.. jom bace cara penyertaan dan syarat penyertaan nya di bawah ni :)

Cara Penyertaan
*Pertandingan boleh disertai melalu blog atau Facebook
*Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls).
*Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik.
*Semua keputusan adalah muktamad.

Syarat Penyertaan
*Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - CHECKED
*Link Baby Ibu dan Azzamoro dalam bloglist anda - CHECKED
*Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - CHECKED
*Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) - CHECKED
*Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - CHECKED
*Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan - CHECKED
*Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke penganjur BabyIbu dan Azzamoro dan juga semua penaja (no link back will be disqualified) - CHECKED
*Bila dah siap, tinggalkan link entri anda
~SENARAI PENAJA~
TQ to all penaja :)
Untuk contest ni saya pertaruhkan gambar hero saya yang ni..
Gambar ni diambil masa pagi raya tahun 2010..


Tengok hero saya ni, pagi raya dah tengok TV n baca paper :P.
Time ni tengah tunggu abah dia balik dari masjid. Lepas ni nak g beraya. Ni raya kali kedua untuk Airil.
Tahun lepas beraya, Airil masih dalam pantang

Nama Anak : Airil Fahmi bin Mohammad Zarid
Umur : 1 tahun 2 bulan

Nota Kaki : Nanti Airil boleh la kawan ngn Ammar (hero Babyibu), Airyll & Alyff (hero Azzamoro)

Wednesday, September 1, 2010

Hadiah Sudah Dipos

Salam..
Alhamdulillah dalam kesibukan, sempat juga saya mengepos hadiah untuk giveaway pertama Diraz Online Store. Tahniah kepada pemenang. Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan berbanyak maaf kerana lambat mengepos hadiah kalian. Diharap kalian dapat bersabar dan semoga dapat menerima pemberian ikhlas dari Diraz Online Store seadanya.
P/S: Saya menggunakan perkhidmatan Pos Express untuk penghantaran hadiah :)
xoxo
Diraz Online Store

Tuesday, August 24, 2010

Keputusan Giveaway Pertama

Salam..
Ucapan ribuan terima kasih kerana sudi join giveaway Diraz Online Store.
Hari ni 25/8/2010 saya akan umumkan pemenang giveaway pertama Diraz Online Store.
Kepada yang menang TAHNIAH diucapkan, kepada yang tak terpilih untuk menang cuba lagi lain kali ye. InsyaAllah, akan datang ade lagi contest/giveaway akan dibuat. :)
Tempat Pertama :
Saguhati pula diberikan kepada :
Perhatian : Kepada para pemenang sila email kepada saya di diraz2u@yahoo.com :-
1. Nama Penuh
2. Alamat
3. No. Telefon
*Untuk tujuan penghantaran hadiah :)

Friday, August 20, 2010

Giveaway Dateline 21/8/2010

(pic taken from google)

Hari ni 21/8/2010 tepat pukul 11.59 mlm, tamat la Giveaway yang dianjurkan oleh diraz. Thanks pada yang sudi join. Insyaallah result akan diumumkan sebelum 25/8/2010.





Thank You So Much


XOXO

Wednesday, August 4, 2010

Diraz2u Giveaway 1/2010

Hai semua...
Dengan sukacitanya pihak Diraz Online Store melalui blog contest/giveawaynya (Diraz2u Contest/Giveaway) berhasrat untuk mengadakan giveaway.


Syarat :-

- Mestilah tinggal di Malaysia :)

- Mempunyai Blog
Tarikh Tutup : 21/8/2010



Senang je kalau nak sertai. Anda hanya perlu :


1. Menjadi follower blog Diraz Online Store untuk memudahkan semakan entry anda :)

2. Add banner Diraz online Store di sidebar blog anda

3. Buat satu Entry, Saya suka Shopping Online ........

4. Dalam entry anda mestilah menulis ini : Boleh juga shopping online di Diraz Online Store

5. Lepastu tulis juga apa yang anda suka di Diraz Online Store

6. Lepas dah siap semua, sila tinggalkan komen di bwh entry ini dgn memasukkan email dan link kan kpd entry yg telah anda buat.

7. Dah siap.. Itu saja.Mudahkan :)



.

.

.

.

.

.

.

.


Hadiah menanti untuk Entry Terbaik :


1. Barangan dari Diraz Online Store Bernilai RM80


2. Saguhati (3 peserta) akan menerima sehelai Shawls setiap seorang.


Jom Join Ramai-ramai