Sunday, November 21, 2010

Temuduga DH41 Pegawai Pengajian Tinggi (PPPT) - Pensyarah DH41

Salam,
ada sapa-sapa dapat surat untuk interview DH41? erti kata lain interview untuk jawatan DH41 iaitu jawatan pensyarah di politekinik atau kolej komuniti under Kementerian Pengajian Tinggi (MOHE).. TAHNIAH !!!
Saya rasa nak share la macam mana interview tu. saya dah interview pada bulan 10 lepas. Biasanya tempat temuduga memang di SPP, Putrajaya.Tak tau kat mana? SPP, Putrajaya terletak di Putrajaya ler :P. Bangunan SPP adalah bersebelahan dengan MAMPU. Sangat dekat dengan Masjid Putrajaya.
Okeh, bagi yang dpaat interview tu kena la bersedia dari segi mental dan fizikal .. hihi..
kena baca buku sikit la.. pengetahuan am dan juga berkaitan pengkhususan yang ditawarkan kepada kita. Study sikit ye..
Perkara penting yang perlu dititik beratkan ialah aspek Pakaian. Kena pakai pakaian formal ye. Sila pakai kasut bertutup. Penampilan adalah penting. Soalan dapat ke tak dapat jawab masa interview tu tolak tepi dulu... hihi
Nanti bila sampai SPP jangan terkejut kalau tengok ramai org pakai blazer and nametag... tu pon salah satu penampilan guru/pensyarah.So, kalau nak pakai....boleh juga...terpulang...mungkin ada markah di situ.
Datang awal mase interview sebab interview adalah mengikut 'first come,first serve'
dan ada banyak bilik temuduga..
Semua sijil yang dikehendaki mestilah lengkap.. original & photostat.. Jangan tertinggal..tak berbaloi nnt kena balik je...
PART DALAM BILIK TEMUDUGA DH41
Sebelum masuk tu...ketuk pintu and beri salam..
masuk dalam senyum dan jangan duduk selagi belom disuruh ye...
tenang....tunggu ape penemuduga akan tanya...
antara soalan semasa sesi temuduga saya adalah :-
1. Perkenalkan diri - cerita tentang latar belakang kerja & pengalaman kerja
2. Isu semasa - 1 Malaysia, Malaysia Merdeka
3. Ditanya tentang apa beza Poli & Kolej Komuniti?
4. Pastu Penemuduga suruh kita pilih nak ajar mana? Poli or KK? hihihi... so pilih la dan bg alasan..
5. Soalan berkaitan pengkhususan (Akaun) - kena mengajar sikit...
Itu sahaja... good luck pada yang bakal ditemuduga...
xoxo

Selendang Dubai & Tudung Syria Cotton [Advertisement]






Salam Semua..




Hari ni saya nak update yang Diraz Online Store ade stok baru untuk tudung syria cotton dan selendang dubai.




Harga yang ditawarkan dari RM10 - RM18 sahaja.




Kalau berminat boleh la jenguk Blogshop Diraz
xoxo




Wednesday, November 3, 2010

"1st GA dr NUSHA"

Jom join GA Nusha

Dateline : 8 Nov 2010

Kasut Tumit Tinggi 1st Giveaway

Jom join GA ni ramai-ramai

Nak join klik banner kat atas ye :)

Daia 1st GiveAway from Over the Sea


Kali ni nak test nasib join GA dari blog http://daiadellas.blogspot.com/

Untuk sertai GA ni ke jawab soalan di bawah :-

Mana destinasi honeymoon ujung tahun saya bersama hubby buat kali ke-4 thn nie??

Jawapan Saya :

GENTING HIGHLAND
KOTA KERIANGAN

Kenapa saya kata Genting Highland?
Sebab.. Genting Highland bukan sahaja theme park terbaik negara, malah cuaca di sana akan menambahkan lagi mood honeymoon untuk kalian berdua. Bukan saja dapat merehatkan minda, malah dapat memberi keseronokan kepada kalian :)

Tuesday, November 2, 2010

.."ARE U THAT LUCKY ONE..???GIVEWAY"

GA dianjurkan oleh http://amnybelle2606.blogspot.com

Kalau nak join klik kat banner gambar adik Fatihah yang cute tu ye :)

XOXO

1st Happy Anniversary "SWEET LIZAHANUM"

Giveaway dianjurkan oleh Liza.
Liza adalah seorang blogger. Her full name is Lizahanum. She loves to write anything bout herself dan her day-to-day activities. Suka membaca? Visit Liza's Blog at http://lizahanum.blogspot.com

Dan sekarang Liza anjurkan GA yang hadiah nya sangat mewah dan best.
GA ni dianjurkan sebagai tanda menghargai pengkritik,follower,rakan, dan blogger di luar sana. :)

kalau nak join klik pada banner kat atas tu ye.

Dateline : 5/11/2010